dilluns, 1 de desembre de 2014

Un "bagel" si us plau!

Encara que no hagueu estat als Estats Units, segur que coneixeu molt bé els "bagels"

Sí, sí…aquells panets típics que et trobes a tot arreu. Amb forma de donut, es caracteritzen perquè abans d'enfornar es bull lleugerament, donant com a resultat un pa molt dens amb una coberta exterior lleugerament cruixent.

El seu origen és desconegut. Hi ha referències que el situen a Cracòvia al voltant del 1683, per commemorar la victória del rey Jan III Sobieski sobre els turcs otomans. Pero hi ha qui sosté  que va ser també a Cracòvia però una mica abans, el 1610, com a competidor del bublik, un pa prim de farina de blat dissenyat per Cuaresma.

A Barcelona, l'única botiga íntegrament dedicada a aquests famosos panets és Be my bagel i està al carrer Planeta 37, al barri de Gràcia. A una cantonada de la Plaça del Sol, la olor que fa de bagels recent fets els assegura clientela a totes hores. Elaborats de forma artesanal al seu forn, dolços o salats, amb diferents tipus de pa, o farcits de mil varietats, el complicat serà triar-ne un!

Es poden disfrutar a qualsevol hora, per esmorzar, dinar, berenar o sopar. Els més tradicionals són potser els de salmó i formatge d'untar o el de pastrami, enciam, tomàquet i mozzarella.

I si ja ho tens clar, esculls el pa (integral, rosella, olives negres, panses, canyella…), el torren una miqueta, i te'l farceixen del que més et vingui de gust! O t'emportes el pa i a casa te'l fas com prefereixis!

Un bagel si us plau!!!! ;-)

                                                                            ***

Aunque no hayáis estado en los Estados Unidos, seguro que conocéis los típicos panecillos llamados "bagels", que te encuentras por todas partes. Con forma de donut, una de sus características más especial es que se hierve antes de hornear. Dando como resultado un pan muy denso con una cubierta exterior ligeramente crujiente.

Su origen es desconocido, hay referencias que lo sitúan en Cracovia sobre el 1683, para conmemorar la victoria del Rey de Polonia Jan III Sobieski sobre los turcos otomanos. Pero hay quien sostiene que fue en 1610 también en Cracovia, cuando se creo como competidor al bublik, un pan delgado de trigo diseñado para la cuaresma.

En Barcelona, la única tienda íntegramente dedicada a estos panecillos es Be my bagel y la podeis encontrar en la calle planeta 37, en el barrio de Gràcia. En una esquina de la plaza del Sol, el olor a bagel recien echo le asegura clientela a todas horas. Elaborados de forma artesanal en su horno, dulces o salados, con diferentes tipos de pan, rellenos de mil variedades, lo complicado será escoger uno!

Se pueden disfrutar en cualquier hora…desayuno, comida, merienda o cena. Los mas tradicionales son seguramente los de salmón y queso de untar, o el de pastrami, lechuga, tomate y mozzarella.

Y si ya lo tienes claro, escoges el pan (integral, amapola, aceitunas negras, pasas, canela…), lo tuestan un poco, y te lo rellenan de lo que les pidas! O te llevas el pan y lo preparas en casa como prefieras!

Marchando un bagel por favor!!! ;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips