dimarts, 27 d’octubre de 2015

La tradició del pastís de boda

La història del pastís de boda es remunta a l'antiga Roma. Durant la època d'aquest imperi es trencava un tros de pa de civada sobre el cap de la núvia durant al cerimònia, com a símbol de fertilitat. Els convidats, llavors, havien de recollir les molles, doncs es considerava que donava bona sort.

Al voltant del segle XII aquesta tradició va evolucionar a Anglaterra on eren els convidats qui portaven petits pastissos de farina sense sucre que anaven amuntegant a una torre. Els nuvis es donaven un petó sobre la torre i repartien els trossos de pastís als seus convidats. Al segle XVII es servia pastis de la núvia (normalment farcit de pedrers, carn picada o xai). als convidats. El pastís de nuvis modern, tal i com ara el coneixem, apareix al segle XIX.

Els pastissos de boda han complert principalment la funció de proporcionar un símbol de bona voluntat per a la futura parella. Històricament representaven la fertilitat, la puresa i la lleialtat. Ara, els nuvis, comencen la cerimònia tallant el pastis, i això representa el primer acte junts com a marit i muller. L'acció de donar-se de menjar l'un a l'altre significa el desig de cuidar-se entre sí. L'acte de compartir el pastis amb tots els convidats prové de la creença que menjar una part del pastis portava bona sort. 

Avui en dia hi ha infinitats d'estils de pastis....i avui us en donem algunes idees perquè trobeu el vostre.

                                                                          ***

La historia del pastel de boda proviene de la Antigua Roma. Durante la época de este imperio se rompía  un trozo de pan de cebada encima de la cabeza de la novia durante la ceremonia como símbolo de fertilidad. Los invitados recogían las migas como símbolo de fertilidad.

Sobre el siglo XII esta tradición evolucionó a Inglaterra donde eran los invitados quien ofrecían a los novios pasteles de harina sin azúcar que iban amontonando en una torre. Los recién casados se daban un beso sobre la torre y repartían trozos de pasteles a sus invitados. En el siglo XVII se servía pastel de la novia (normalmente relleno de mollejas, carne picada o cordero) a los invitados. El pastel de novia moderno, tal y como ahora lo conocemos, aparece en el siglo XIX.

Los pasteles de boda han cumplido principalmente la función de proporcionar un símbolo de buena voluntad para la futura pareja. Históricamente representaban la fertilidad, la pureza y la lealtad. Ahora, los novios, empiezan la ceremonia cortando el pastel, y ello significa el primer acto juntos como marido y mujer. La acción de darse de comer uno al otro significa el deseo de cuidarse entre sí. El acto de compartir el pastel con todos los invitados proviene de la creencia que comer una parte del pastel daba buena suerte. 

Hoy en día hay infinidad de estilos de pastel...y hoy os damos algunas ideas para que encontréis el vuestro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips