dijous, 13 d’octubre de 2016

Puja a unes plataformes!

A mitjans dels anys 30, Salvatore Ferragamo va començar a experimentar amb el suro per crear plataformes a les seves sabates. Per els seus dissenys experimentals es va inspirar en sabates molt i molt antigues que s'utilitzaven per a mantenir els peus allunyats de la humitat i la brutícia. De tota manera Ferragamo és el que es considera l'inventor de la plataforma tal i com la coneixem avui en dia, ja que en té la patent des del 1937.

Ferragamo reciclava el suro de les ampolles per dissenyar les seves plataformes i després les revestia de pell, cristalls o teixit de fantasia.

El 1938 va crear les sabates que li donarien fama mundial i per aquest motiu es va tornar el dissenyador de les estrelles de la época. Les sabates de plataforma multicolor de Judy Garland i els de cristalls de Carmen Miranda.

Als 70, la febre disco, les va tornar a posar més de moda de mai. I als 90 vam tornar a viure un "bum" amb les Spice Girls

Al segle XXI les tornem a tenir aquí....aquest hivern puja a unes plataformes!

***

A mediados de los años 30, Salvatore Ferragamo empezó a experimentar con el corcho para crear plataformas para sus zapatos. Para sus diseños experimentales se inspiró en zapatos muy antiguos que se utilizaban para mantener los pies alejados de humedad y suciedad. De todas formas, Ferragamo se considera el inventor de la plataforma tal y como la conocemos hoy en día. De hecho tiene la patente des del 1937.

Ferragamo reciclaba el corcho de las botellas para diseñar sus plataformas, que luego revestía de piel, cristales o tejidos de fantasía.

En 1939 creó los zapatos que le darían fama mundial y lo convertirían en el diseñador de las artistas del momento: las plataformas multicolor de Judy Garland y los de cristales de Carmen Miranda.

En los 70, la fiebre disco las volvió a poner más de moda que nunca. En los 90 vivimos otro bum con estrellas como las Spice Girls

En el siglo XXI volvemos a tenerlas aquí. Súbete a unas plataformas este invierno!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Blogging tips